2013. október 6., vasárnap

Kései szüret

Ma újabb tétellel bővült a kézműves bor kínálat. Hirtelen elhatározásból készült Zalagyöngyéből. Mindössze 6 liter. Kíváncsi leszek mi lesz belőle, teljesen aszúsodott szemekből készült, nagyon magas cukor tartalommal. A Kéfrankos átesett az első fejtésen, már most látszik a benne rejlő potenciál. A Zöldveltelíni most ízlett elsőre igazán. Lassan forrt (10-11°C-on). Széna zöld szín, fűszeres illat, egyelőre kemény sav. A Kékfrankos rozé pedig mindenféle sallang nélküli, gyümölcsös, kellő savval, nem kilógó alkohollal. A rozés is megkapta a ként, így jövő héten azt is le kell fejtenem. hogy fogadni is tudjam a télen palackba kerülő újbort, elkezdtem egy 300 palackos tárolót építeni.